Mainos
Mainos

Suomalaisryhmä mukana merkittävässä löydössä: Muutos geenissä tuplaa Alzheimer-riskin

Alzheimerin tautiin liittyvissä tutkimuksissa on tehty merkittävä löydös.

Itä-Suomen yliopiston mukaan sen tutkimusryhmä on osallistunut kansainväliseen yhteistyöprojektiin, jossa on tunnistettu useita taudin riskiä lisääviä muutoksia ABCA7-geenissä. Nämä toiminnalliset muutokset yhdessä kaksinkertaistavat riskin sairastua Alzheimerin tautiin.

Aiemmissa koko perimän kattavissa tutkimuksissa Alzheimer-potilailta on löydetty lähinnä matalan riskin muutoksia. Ne lisäävät sairastumisen riskiä vain 10-20 prosenttia.

Alzheimerin tauti on yleisin dementiaa aiheuttava muistisairaus. Geenitaustan tunteminen on erittäin tärkeää, kun etsitään keinoja taudin ennaltaehkäisemiseksi ja uusien hoitojen kehittämiseksi.

Täsmennetty aiemman uutisen otsikkoa: Geenien sijaan kyse muutoksista geenissä.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot