Mainos
Mainos

Suomalaisten suolansaanti ylittää suositukset – näistä ruoista suolaa kertyy

Elimistö tarvitsee suolaa toimiakseen, mutta liiallinen suolankäyttö lisää muun muassa korkean verenpaineen riskiä. Tutkimusten mukaan suomalaiset saavat ravinnostaan jatkuvasti liian paljon suolaa.

Suositusten mukaan suolaa saisi syödä enintään viisi grammaa päivässä. Suurin osa suomalaisista saa suolaa reilusti tätä enemmän.

Suolaa kertyy ruokavalioon helposti liikaa, vaikka et annoksesi päälle sitä ripottelisikaan. Peräti 80 prosenttia päivittäisestä suolasta tulee niin sanottuna piilosuolana. Erityisesti lihavalmisteet, juustot, mausteseokset ja monet valmisruuat sisältävät reilusti suolaa. Myös leipien suolapitoisuus saattaa yllättää.

Tutkimusten mukaan sydän- ja verisuonitautioireiden riski pienenee tasaisesti suolansaannin laskiessa.

Viime vuosina suomalaisten ruokapöytiin on tullut joukko erikoissuoloja. Tavallisen suolan sijasta ruoanlaitossa suositaan merisuolaa, vuorisuolaa, ruususuolaa tai muita erikoissuoloja. Samalla perinteisen jodioidun suolan käyttö on vähentynyt.

Huomenta Suomen Terve aamu -lähetyksessä vierailee torstaina 21.5. lääketieteen professori Juhani Knuuti. Lähetyksen aiheena on suola. Knuuti on tutkinut muun muassa terveelliseksi väitettyä himalajasuolaa. 

Kysy suolasta


Lähteet: Keventäjät, Sydänliitto


 

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot