Mainos
Mainos

"Syöpä" olikin jotain ihan muuta – outo syyllinen miehen oireisiin löytyi 40 vuoden takaa

Brittimies sai 7-vuotiaana lahjaksi Playmobil-setin, jonka muovinen liikennekartio kuitenkin katosi. Se löytyi 40 vuotta myöhemmin käsittämättömällä tavalla.

Brittimiehen erikoisella tavalla ratkenneista terveysongelmista tuli uutinen Englannissa, kertoo BBC.

47-vuotias mies päätyi hengityselinspesialistin luo, koska häntä oli vaivannut jo vuoden ajan sitkeä yskä. Pitkään tupakoineella miehellä epäiltiin keuhkosyöpää, ja röntgen-kuvissa hänen keuhkoistaan paljastuikin massa.

Leikkauksessa odotti kuitenkin todellinen yllätys: kasvain ei ollut kasvain, vaan kauan kadoksissa ollut Playmobil-muovileikkisetin liikennekartio. Mies oli saanut setin 7-vuotislahjaksi, mutta lelusetin liikennekartio oli joutunut kadoksiin.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

British Medical Journalissa julkaistun raportin mukaan mies tunnusti nielaisseensa lapsena useita leluja. Tässä tapauksessa hän oli ilmeisesti hengittänyt lelukartion keuhkoihinsa. Muovitötterö ei kuitenkaan aiheuttanut vuosikausiin minkäänlaisia ongelmia.

Huffington Postin mukaan tapaus on ensimmäinen laatuaan.

Koska lelu joutui keuhkoihin hyvin aikaisin, on mahdollista, että lapsen hengitystiet kykenivät sopeutumaan vierasesineeseen.

Miehen oireet hävisivät leikkauksen myötä.

***

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme