Mainos
Mainos

Tätä et tiennyt: Miksi joillain ihmisillä on pieni reikä korvansa ulkopuolella?

Osalla ihmisistä on korvansa ulkopuolella pieni reikä, jonka uskotaan olevan jäänne kalojen kiduksista. 

Osalla maailman väestöstä on korvansa ulkopuolella pieni, lähes huomaamaton reikä. Kyse on perinnöllisestä epämuodostumasta nimeltä preaurikulaarinen ontelo, joka sijaitsee tyypillisimmin kohdassa, jossa korva kiinnittyy kasvoihin. 

Evoluutiobiologi Neil Shubin mukaan tämä erikoinen reikä on evoluution muokkaama jäänne kalojen kiduksista. 

Epämuodostuma periytyy sukupolvelta toiselle

Ensimmäinen dokumentoitu maininta preaurikulaarisesta ontelosta on vuodelta 1864 tiedemies Van Heusingerin kynästä.

Reikä voi esiintyä joko molemmissa tai vain toisessa korvassa, mutta tutkijat ovat kuitenkin tulleet siihen tulokseen, että yhä useammissa tapauksissa reikä esiintyy juuri henkilön oikealla puolella.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Arviolta yhdestä yhdeksään prosentilla eurooppalaisesta ja amerikkalaisesta väestöstä on tämä reikä korvissaan. Yhtä harvinainen ilmiö preaurikulaarinen ontelo ei ole Afrikassa tai Aasiassa, jossa tätä perinnöllistä epämuodostumaa esiintyy noin neljästä kymmeneen prosentilla väestöstä. Yleensä preaurikulaarinen ontelo periytyy sukupolvelta toiselle.

Reiän omaavien ihmisten ei kannata olla huolissaan, sillä siitä ei ole mitään haittaa. Joissain tapauksissa reikään voi tarttua infektio, mutta se on suhteellisen helppo hoitaa antibioottikuurilla.

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot