Mainos
Mainos

Tiede sen todistaa: Nalkuttavien äitien tyttäret menestyvät

Nalkuttavilla äidillä oli suurin suostutteluvoima tyttären suhteen.

Hyväntahtoisiakin neuvoja jakeleva vanhempi saattaa tuntua teini-ikäisestä lapsesta valittavalta nalkuttajalta. Nalkuttaminen voi kuitenkin olla myös hyväksi!

Essexin yliopiston tutkija Ericka Rascon-Ramirezin mukaan nalkuttavat äidit kasvattavat menestyviä tyttäriä. Tutkimuksessa analysoitiin 15 000 iältään 13–14-vuotiasta koulutyttöä vuodesta 2004 vuoteen 2010.

Jos äiti odotti tyttäreltään paljon, hän myös puski tätä kohti parempia päätöksiä elämässään. Daily Mailin mukaan nalkuttava äiti esimerkiksi pudotti teiniraskauden todennäköisyyttä neljä prosenttia; tytär pääsi myös todennäköisemmin yliopistoon, tienasi enemmän ja menestyi urallaan.

Vanhemmista äidillä oli suurin suostutteluvoima tyttären suhteen. Rascon-Ramirezin mukaan äidin ideat ja ajatukset pääsevät osittain läpi, vaikka tytär uskoisi tekevänsä ”itsenäisiä” päätöksiä. 


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme