Mainos
Mainos

TOP 5: Yllättävimmät faktat auringon vaikutuksista

Milloin auringon UV-säteily on Suomessa voimakkaimmillaan? Mistä ruskettuminen johtuu? Ruskettuuko varjossakin? Ota selvää!

AVA kokosi yhteen yllättävimmät auringon vaikutuksia koskevat faktat. Näihin faktoihin perehtymällä omasta kehosta voi pitää entistä parempaa huolta.

1. Auringon UV-säteily on Suomessa kaikkein voimakkaimmillaan toukokuusta elokuuhun kello 11–15.

2. UV-säteily vaikuttaa myös varjossa, mutta varjossa pysytteleminen voi parhaimmillaan puolittaa saatavan UV-säteilyannoksen.

3. Ihon ruskettuminen on elimistön automaattinen suojamekanismi, jonka tarkoitus on suojata ihon syvempiä kerroksia. Ruskettuminen johtuu siitä, että ihossa muodostuu UV-säteilyn ansiosta melaniinipigmenttiä.

4. Suurin riskitekijä ihosyövälle on auringon UV-säteily. Elinikäinen altistus auringolle ja toistuva palaminen lisäävät riskiä sairastua ihosyöpään etenkin myöhemmällä iällä.

5. Aurinkovoide suojaa parhaiten silloin kun sitä levitetään runsaasti iholle noin 15–30 minuuttia ennen auringolle altistumista.

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot