Mainos
Mainos

Totta se on: Kun lemmikki on sairas, myös omistaja kärsii

Jos lemmikki on sairas, omistajakin voi huonosti!

Moni vanhempi tuntee suurta tuskaa, kun oma lapsi sairastaa. Yllättäen myös lemmikin sairastuminen voi syödä ihmisen mieltä!

Veterinary Record -lehdessä julkaistun selvityksen mukaan lemmikin sairaus lisää omistajan stressiä, ahdistusta ja masennusta. Selvitystä varten analysoitiin 119 sairaan lemmikin omistajan ja 119 terveen lemmikin omistajan kyselytuloksia.

Jos lemmikki oli sairas, omistajilla oli enemmän mielenterveyden ongelmia. Lemmikin sairaus vähensi esimerkiksi nautintoa työstä ja ihmissuhteista; lisäksi se huononsi mielialaa ja terveyttä.

Ilmiön taustalla on niin sanottu huoltajan taakka: jos henkilö huolehtii sairaasta läheisestään, ihmisestä tai eläimestä, hän kokee ylimääräistä psykologista tuskaa. Tila voi vaivata myös eläinlääkäreitä.

Tulokset perustuivat ihmisten omiin arvioihin heidän mielialastaan. On siis vaikea tietää, lisääntyykö stressi todella, vai kokeeko ihminen vain olevansa stressaantunut.

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot