Mainos
Mainos

Tuore tutkimus paljastaa: Tietyn lajin harrastamisella positiivisia vaikutuksia tyttöjen itsetuntoon

Euroopan jalkapalloliitto UEFAn tuoreen tutkimuksen mukaan jalkapallo voi suojella nuoria tyttöjä itsetunto-ongelmilta. Tutkimuksen mukaan jalkapalloa pelaavat tytöt ovat lajia harrastamattomia huomattavasti itsevarmempia.

Jalkapallon todettiin vaikuttavan nuorten tyttöjen itsetuntoon ja kehonkuvaan paljon positiivisemmin kuin minkään muun lajin harrastaminen.

Laajassa tutkimuksessa psykologit haastattelivat yli neljäätuhatta teini-ikäistä tyttöä Tanskasta, Britanniasta, Saksasta, Espanjasta, Puolasta ja Turkista. Vaikka jalkapallon rooli vaihteli suuresti maittain, sen vaikutukset nuoriin olivat kuitenkin hyvin samankaltaisia.

Tyttöjä kannustettava lajin pariin

UEFAn naisjalkapallon neuvonantaja Nadine Kesslerin mukaan ei voi sanoin kuvailla, kuinka tärkeä asia vahva itseluottamus kasvuikäisten kohdalla oikein onkaan.

Jopa 80 prosenttia jalkapalloa seurassa tai joukkueessa harrastavista tytöistä kertoi käyttäytyvänsä itsevarmemmin urheiluharrastuksen ansiosta. Muiden urheilulajien kohdalla vastaava luku oli 74 prosenttia.

54 prosenttia jalkapalloa harrastavista tytöistä kertoi välittävänsä lajin ansiosta vähemmän siitä, mitä muut ihmiset ajattelevat sinusta. Muiden urheilulajien kohdalla vastaava luku oli 41 prosenttia.

Jos jalkapallosta voi olla hyötyä, hyvä niin. Tästä syystä hän toivookin yhä useamman tytön löytävän lajin pariin.

– Olen varma siitä, että voimme muuttaa näkökulmia ja tehdä jalkapallon pelaamisesta teini-ikäisten tyttöjen keskuudessa coolia, nainen toteaa.

Tutkimuksesta intoutuneena liitto onkin lanseeraamassa kesäkuun alussa #WePlayStrong-kampanjan, jonka tarkoituksena on nostaa jalkapallon roolia naisten ja tyttöjen keskuudessa. 

Huomenta Suomessa keskusteltiin, tuleeko lasten ylipainosta olla huolissaan. 


Lähde: Metro 

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme