Mainos
Mainos

Tutkimus: Lastenlapsiaan hoitavat isovanhemmat voivat elää pidempään

Tästä tutkimuksesta kuultuaan sinunkin vanhempasi saattavat vahtia lapsiasi vielä entistäkin innokkaammin.

Tuoreet tutkimustulokset paljastavat, että lastenlapsiaan hoitavat aikuiset saattavat elää pidempään. 

Evolution and Human Behavior -julkaisussa esitelty tutkimus selvitti, että niillä henkilöillä, jotka ottivat lapset toisinaan hoitoonsa, riski sairastua 20 vuoden aikajaksolla oli kolmanneksen pienempi kuin niillä henkilöillä, jotka eivät auttaneet lastenhoidossa.

Tutkimukseen osallistui 500 vähintään 70-vuotiasta ihmistä. Puolet isovanhemmista, jotka hoitivat lastenlapsiaan, olivat edelleen elossa 10 vuotta tutkimuksen alkamisesta.

Tutkijat havaitsivat, että lapsista huolehtiminen oli yhteydessä pidempään elämään, vaikka lapsi ei olisi edes ollut sukulainen.

Tutkimuksessa ei tarkasteltu lassenlasten ensisijaisina huoltajina toimivia isovanhempia, vaan vain isovanhempia, jotka hoitivat lastenlapsiaan silloin tällöin.

Asiantuntijoiden mukaan tulokset voi selittää sillä, että lastenlapsista huolehtiminen voi antaa isovanhemmille merkityksen elämälle, jolloin he tuntevat olonsa hyödyllisiksi. Fyysisesti ja mieleltään aktiivisena pysyminen voi myös tuoda mukanaan erinäisiä hyötyjä.

Lähde: Fox5

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot