Mainos
Mainos

Tutkimus todistaa: Tästä syystä toisten on vaikeampi treenata itsensä timmiin kuntoon

Jos sinusta tuntuu, että et yrityksistä huolimatta onnistu treenaamaan kroppaasi timmiin kuntoon, saatat kuulua niiden ihmisten joukkoon, joihin treenaaminen ei tehoa niin kuin muihin.

Queensin yliopistossa, Kanadassa, tehdyn tutkimuksen mukaan tiettyjen ihmisten kehot eivät ota fyysistä treeniä vastaan samalla tapaa kuin suurimmalla osalla ihmisistä, kertoo Daily Mail.

Kaikki kehot eivät reagoi treeniin samalla tavalla

Ihmiskehon liikkeisiin ja lihaksiin erikoistunut tutkimusryhmä pyrki selvittämään tämän ilmiön taustoja tutkimalla, millaisia reaktioita lihaskuntoharjoitteet saavat aikaan eri ihmisten kehoissa. Selvisi, että pienellä osalla ihmisistä keho ei tunnu reagoivaan treeniin samalla tavalla kuin valtaosalla.

Tutkimuksissa selvisi, että joidenkin ihmisten keho ei hyötynyt muiden tapaan treeneistä, eikä tällä ollut mitään tekemistä sen kanssa, että tämä joukko olisi tehnyt jollain tapaa väärin liikkeet. Saatiin siis selville, että tyylipuhtaista liikkeistä huolimatta tiettyyn joukkoon ihmisiä treeni ei purrut niin kuin muihin.

Tutkijat epäilevät, että syy siihen, ettei kaikkien keho ota vastaan treeniä tehokkaasti on se, että perinteiset liikuntamuodot eivät yksinkertaisesti sovi kaikille. Mikäli kaikki haluaisivat saavuttaa erityisen hyviä tuloksia liikunnan saralla, pitäisi kehoa siis kuunnella vielä entistä enemmän, sillä tutut liikkeet eivät välttämättä edes tuota toivottuja tuloksia.

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme