Mainos
Mainos

Tutkimus: Vähäkalorinen ei aina ole terveellinen – tarkkailisit mieluummin tätä

Tutkijoiden mukaan painonpudottajan kannattaisi tarkkailla ruoan ravintoarvoja sen sijaan, että laskisi maanisesti kaloreita.

Yllä olevalla videolla esitellään Vilma, joka antaa kunnian painonpudotuksestaan ruokaremontilleen, ei kalorien laskemiselle.

Lasketko kaloreita maanisesti? Voit nyt lopettaa – niillä ei ole merkitystä painonpudotuksen kannalta, kertoo tutkimus.

Vähäkalorinen tuote ei aina ole terveellinen

22 tutkijaa eri yliopistoista selvitti tutkimuksessa ruokien ravintoarvoja. Tutkijoiden mukaan se, että tuotteessa on vähän kaloreita, ei tee siitä automaattisesti terveellistä.

Tutkijoiden mukaan ruoasta kannattaisikin tarkkailla ravintoarvoja, ei pelkkää energiamäärää, jonka ruoan syöminen antaa.

On esimerkiksi terveyden kannalta huonompi idea juoda tietty kalorimäärä sokerilla makeutettuna limonadina kuin syödä tasan sama kalorimäärä perunoina. Limonadi lisää selvästi esimerkiksi diabeteksen riskiä, vaikka kalorimäärä on kummassakin "annoksessa" sama.

Tutkimus julkaistiin Obesity Reviews -lehdessä.

Tutkimuksessa ei kyetty ottamaan kantaa muihin dieetteihin, kuten siihen, olisiko vähärasvainen ruokavalio parempi kuin vähähiilihydraattinen ruokavalio.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme