Mainos
Mainos

Tutkimus väittää: Lasten ylipainosta voi syyttää isovanhempia

Kiinassa tehty tutkimus paljastaa, että lasten ylipainolle voi löytyä aiheuttaja oman perheen keskuudesta.

Tuoreen kiinalais-englantilaisen tutkimuksen mukaan isovanhempiensa lähellä asuvat lapset ovat todennäköisemmin ylipainoisia. Tutkijat kertovatkin, että isovanhemmat palvovat lastenlapsiaan syöttämällä heille liikaa herkkuja.

Birminghamin yliopisto teki tutkimuksen eteläisessä Kiinassa Kantonin alueella.

Kiinassa lihavaa lasta pidetään terveyden, vaurauden ja menestyksen symbolina. Kiinan maaseudulla lapsista huolehtiminen myös annetaan usein isovanhempien harteille.

Näiden tekijöiden arvellaankin johtavan siihen, että isovanhempien hoidossa olevista lapsista kasvaa todennäköisemmin ylipainoisia kuin niistä lapsista, jotka asuvat kauempana isovanhemmistaan.

Lasten ylipaino on kasvava ongelma Kiinassa

Tutkimuksen mukaan noin 15 prosenttia kiinalaisista lapsista ja teini-ikäisistä ovat ylipainoisia tai sairaalloisen lihavia. Tämä tarkoittaa reilua 30 miljoonaa nuorta.

– Lasten ylipaino on maailmanlaajuinen terveysongelma, mutta se on suuri ongelma varsinkin Kiinassa, Birminghamin yliopiston tohtori Bai Lin kertoo.

Hän toteaa myös, että lasten ylipainon lisääntymisen huomaaminen vanhempien, opettajien ja isovanhempien keskuudessa on tärkeä askel liikalihavuuden torjumisessa.


Lähde: Daily Mail

***

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme