Mainos
Mainos

Uudella "tomaattipillerillä" supersiemennestettä – avuksi lapsettomille?

Uuden "tomaattipillerin" uskotaan olevan avuksi lapsettomille pareille.

Tomaattien sisältämää lykopeeniä tutkitaan nyt täysillä Sheffieldin yliopistossa. Tutkijat haluavat mitata, kuinka paljon lykopeeniä sisältävä ravintolisä voi parantaa miesten hedelmällisyyttä.

Hiljattain tehdyn ohiolaistutkimuksen mukaan lykopeeni voi parantaa sperman laatua 70 prosentilla, joten lykopeenilisä voisi johtaa varsinaiseen supersiemennesteeseen.

Professori Allan Paceyn johtama tiimi on värvännyt 60 tervettä 18–30-vuotiasta miesopiskelijaa ja yliopiston työntekijää ottamaan osaa kolme kuukautta kestävään tutkimukseen.

Toinen puoli miesjoukosta saa kaksi kertaa päivässä XY Pro -nimellä kutsuttavaa lykopeenilisää ja toinen puoli saa tyytyä lumelääkkeeseen.

– Tutkimukset muualla maailmassa ovat osoittaneet, että lykopeenin antioksidanttisilla ominaisuuksilla vaikuttaa olevan hyödyllisiä vaikutuksia siemennesteen laatuun, ja haluamme tutkia tätä lisää, Pacey perustelee tutkimusta.

Tutkimus kestää kolme kuukautta, sillä siemenneste kehittyy samassa ajassa.

– Jos se toimii vapaaehtoisilla, voisimme harkita kokeilevamme sitä myös hedelmättömillä pareilla, Pacey suunnittelee.

Paceyn mukaan on olemassa myös muita tutkimuksia, jotka puhuvat lykopeenin hyödyistä: sen kerrotaan muun muassa hidastavan eturauhassyövän kehittymistä. 

Huomenta Suomessa keskusteltiin maaliskuussa lapsettomuudesta:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme