Mainos
Mainos

Uusi tutkimus: Vauvat, jotka näyttävät isältään, ovat terveempiä

Uuden tutkimuksen mukaan vauvat, jotka muistuttavat ulkonäöltään isiään, ovat terveempiä kuin ne, jotka eivät muistuta.

Amerikkalaisen Binghamtonin yliopiston tutkimuksessa kävi ilmi, että isät viettävät todennäköisemmin enemmän aikaa lastensa kanssa, jos nämä näyttävät heiltä itseltään. Tämä yhdessä vietetty aika vaikutti siihen, että lapset olivat terveempiä heidän ensimmäisenä elinvuotenaan.

– Isät ovat tärkeitä lastenkasvatuksessa ja se havainnollistuu lapsen terveydessä. Ne isät, jotka näkevät vauvan samankaltaisuuden itseensä, ovat varmempia, että lapsi on heidän ja näin ollen viettävät enemmän aikaa vauvan kanssa, selittää tutkijaprofessori Solomon Polachek.

Tutkimuksessa analysoitiin 715 perhettä, joissa vauva eli vain äidin kanssa ja joissa molemmat vanhemmat olivat sanoneet, että vauva näytti isältä. Tutkijat seurasivat perheitä vuoden ajan.

Kaiken kaikkiaan terveempiä

Tutkimukseen osallistuneet isät viettivät keskimäärin 2,5 päivää enemmän kuukaudessa vauvansa kanssa, kuin ne isät, jotka eivät näyttäneet samalta vauvansa kanssa. Yhdennäköisyys toi varmuutta, että lapsi oli oikeasti heidän.

Isiensä kanssa aikaa viettäneet vauvat olivat tutkimuksen mukaan kaiken kaikkiaan terveempiä. Yhdessä vietetty aika nimittäin esimerkiksi vähensi riskiä potentiaalisille vahingoille ja tarjosi enemmän aikaa huolenpidolle ja valvonnalle sekä tiedon keräämiselle lapsen terveydestä ja taloudellisista tarpeista.

Tutkimuksen mukaan vauvat, jotka näyttävät isältään ja viettivät enemmän aikaa isänsä kanssa, tarvitsivat epätodennäköisemmin käyntejä ensiavussa, viettivät epätodennäköisemmin aikaa sairaalassa ja kärsivät epätodennäköisemmin astmakohtauksista.

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot