Mainos
Mainos

Välikohtaus koulussa muistuttaa: Puhu lapsellesi kuukautisista – mieluiten paljon aiemmin kuin haluaisit

Koulussa työskentelevä nainen kertoo pysäyttävästä tilanteesta tyttöjen vessassa.

Koska lapselle tulee alkaa puhua kuukautisista? Mieluummin liian aikaisin, muistuttaa Reddit-käyttäjä carlinha1289.

Koulussa työskentelevä nainen valvoi tyttöjen vessaa, jossa tapahtui aamulla pysäyttävä tilanne: kello 8.30 neljäsluokkalainen tyttö meni vessakoppiin eikä tullut enää ulos.

– Kun menin tarkistamaan hänen tilanteensa, hän sanoi, ettei voinut tulla ulos ja jokin oli vialla, että hän kakkasi housuihinsa, mutta etupuolelta. Hänen kuukautisensa olivat alkaneet, carlinha1289 kuvaa.

– Hänellä ei ollut aavistustakaan, mitä tapahtui tai mistä oli kyse. Minun piti antaa hänelle superpitkä maksiside, koska minulla ei ollut mitään muuta, ja minun piti soittaa hänen vanhempansa hakemaan hänet kotiin, koska tyttö oli täysin hämmentynyt ja surullinen.

Kuukautiset alkavat suomalaisilla yleensä 10–16-vuotiaana. Valkovuoto alkaa tavallisesti ennen kuukautisia. Veren näkeminen voi olla lapselle pelottavaa ja ahdistavaa, koska moni yhdistää veren onnettomuuteen ja vammaan. Carlinha1289 muistuttaakin, ettei kuukautisten alkamisajankohtaa voi valita, mutta tilanteeseen voi valmistautua.

– Siinä, että puhuu tästä tyttöjen ja poikien kanssa, ei ole mitään outoa. Opettajana työhöni ei kuulu käydä lapsen kanssa läpi tätä hyvin henkilökohtaista ja yksityistä keskustelua.

Moni carlinha1289:n tekstin lukenut intoutui kertomaan kokemuksiaan kuukautisten alkamisesta. Käyttäjätunnuksensa sittemmin poistanut nainen kertoi saaneensa kuukautiset myös neljännellä luokalla. Häntä oli kiusattu, koska lapset tavallaan tiesivät kuukautisten olemassaolosta, mutta eivät ymmärtäneet niiden merkitystä.

– Olin veren peitossa ja nöyryytetty, koska pojat olettivat minun pissaavan verta, ja tytöt olettivat, että tämä tarkoitti minun harrastavan seksiä. Nelosluokalla. Olin niin häpeissäni. Opettakaa lapsillenne, että jokainen on erilainen ja kuukautiset alkavat eri aikoihin. Ei ole outoa olla etuajassa tai myöhässä, hän kuvaa.

***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme