Mainos
Mainos

Vanhemmat suuttuivat ja boikotoivat lastenelokuvaa – kohukohtaus poistettiin

Vanhemmat boikotoivat Suomessakin nähtävää lastenelokuvaa niin sanotun allergiakiusaamisen takia. Nyt vihastuttava kohtaus on poistettu elokuvasta, kertoo Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry.

Kerroimme aiemmin Petteri Kaniini -elokuvaa kohdanneesta boikotoinnista. Vanhemmat boikotoivat Suomessakin nähtävää lastenelokuvaa niin sanotun allergiakiusaamisen takia.

Maaliskuun lopussa Suomessa ensi-iltaan tulevassa, lapsille suunnatussa elokuvassa oli kohtaus, jossa kanit hyökkäsivät allergisen hahmon kimppuun heitellen samalla karhunvatukoita. Yksi marja päätyi miehen suuhun, minkä seurauksena hän sai vakavan anafylaktisen kohtauksen ja joutui pistämään itseään EpiPenillä eli adrenaliini-injektorilla.

Kohtaus suututti allergisten lasten vanhemmat ja herätti laajasti paheksuntaa sosiaalisen median keskusteluissa. Allergiaperheiden mielestään elokuvan kohtaus oli "käsittämätön ja järkyttävä".

Kohtaus leikattiin pois elokuvasta

Elokuvan tuotantoyhtiö reagoi palautteeseen nopeasti, ja kohtaus leikattiin pois elokuvasta pian ensi-illan jälkeen.  Allergia-, iho- ja astmaliitto pitää allergialla kiusaamista vaarallisena ilmiönä, jota ilmenee ajoittain myös oikeassa elämässä, ei pelkästään valkokankaalla.

– Elokuvassa ollut kohtaus johti todelliseen hengenvaaraan. Tilanne on yhtä vakava todellisuudessa, jos anafylaksian mahdollisuuteen ei suhtauduta vakavasti, Allergia-, iho- ja astmaliitto kommentoi.

Elokuvan Suomen ensi-ilta on maaliskuun 30. päivä.

Lähde: Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry 

***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme