Mainos
Mainos

VIDEO: Maallikon vaikea erottaa huuhaaterveysväitteet faktasta

Lääketieteen professori Juhani Knuuti sanoo, ettei huuhaaväitteiden erottaminen faktasta ole helppoa maallikolle.

Internetissä leviää paljon lääketieteestä poikkeavia väitteitä, jotka uppoavat kansaan. Huomenta Suomen Terve aamu -lähetyksessä vieraillut professori Juhani Knuuti uskoo, että vaihtoehtoiseen apuun turvautuvat henkilöt eivät koe saaneensa riittävästi apua julkisesta terveydenhuollosta.

– Jos ajattelee, kuinka paljon aikaa lääkärillä on potilastyöhön kiireen keskellä, voi olla, ettei lääkäri ehdi huomioimaan potilasta ja hänen tarpeitaan kokonaisuutena. Kyllä tämä siitäkin kielii. 

Knuuti näkee netissä leviäviin terveysväitteisiin liittyvän kuitenkin ongelmia.

– Maallikon on vaikea erottaa, mitkä väitteistä pitävät oikeasti paikkansa ja mikä on huuhaaväite. Maailma on muuttunut hankalaksi. Vaikka on työkaluja, on hankala erottaa, mikä on totta. 

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot