Mainos
Mainos

Viivytkö suihkussa yli 5 minuuttia kerrallaan? Ei ehkä kannattaisi

Rakastatko pitkiä suihkuja vai riittääkö sinulle tehokas muutaman minuutin suihku?

Psykologien koostaman tutkimuksen mukaan pitkät ja usein toistuvat suihkuhetket kertovat ihmisen olevan onneton ja yksinäinen. Lyhyt suihku, joka on vain osa puhdistautumisrutiinia, kertoo puolestaan onnellisuudesta.

Tutkimuksen mukaan mitä yksinäisemmäksi ihminen itsensä kokee, sitä pidempään hän viihtyy suihkussa. Lisäksi sitä kuumemmalle hän laittaa veden valumaan.

Tutkimuksen taustalla on väite, jonka mukaan onnettomilla ihmisillä on tapana pohtia ongelmiaan ja käydä läpi ajatuksiaan suihkun alla.

Toisen aihetta sivunneen tutkimuksen mukaan ajatusten läpikäyminen ja unelmointi eivät kuitenkaan edistä onnelliseksi tulemista, sillä ihminen on onnellisimmillaan silloin, kun hänen ajatuksensa ja tekonsa ovat yhtäläisiä.

Tästä syystä nopeasti suihkussa käyvien ajatusten oletetaan olevan siinä hetkessä ja keskittymisen olevan huipussaan. Ajatusten ei tarvitse lähteä lentoon, sillä ihminen kokee tällöin olonsa kaikin puolin tyytyväiseksi.

Lähde: Lifehack

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme