Mainos
Mainos

Virus vei vuoden ikäisen pojan sairaalaan – äiti varoittaa helposti tarttuvasta taudista: "En voi tehdä mitään auttaakseni häntä"

Äiti varoittaa kaikkia vaarasta, joka viattomalta tuntuvassa pusussa tai kosketuksessa voi oikein piillä. 

Yhdysvaltalaisäiti Samantha Rodgers kertoo lääkäreiden epäilleen hänen näppyläisen poikansa, Julianon, sairastavan flunssaa, mutta toisin kuin flunssassa, pojan oireet eivät ottaneet helpottuakseen – päinvastoin. Rakkulat levisivät ympäri kehoa ja poika alkoi kärsiä kovista kivuista. 

– Rakkulat kasvoivat ulos hänen suustaan. Jälkiä alkoi ilmestyä hänen käsiinsä, kaulaansa ja vatsaansa, Rodgers kertoo.

Kolmen lääkärireissun ja lukuisten testien jälkeen totuus pojan tilasta paljastui: hänelle diagnosoitiin herpes. Poika oli todennäköisesti saanut tartunnan viruksen kantajalta, joka oli koskettanut tai suukotellut poikaa. Sitä, keneltä poika oli herpeksen saanut, ei ole pystytty selvittämään.

Poika tulee kantamaan virusta lopun elämäänsä

Herpes on herpes simplex -viruksen aiheuttama tulehdus iholla tai limakalvolla, joka leviää helposti syljen, ihon ja kosketuksen välityksellä. Vaikka Julianon kunto on nyt menossa parempaan suuntaan, hän tulee kantamaan virusta elimistössään loppuelämänsä.

– Tämä on kurjaa, sillä tämä on nyt loppuelämän ongelma. Nyt aina, kun hänelle nousee kuume tai hän sairastuu, rakot voivat puhjeta. En tiedä, kuinka pystyn käsittelemään asian, Rodgers toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Yritän parhaani. Se on surullista. Se särkee sydämeni, enkä voi tehdä mitään auttaakseni häntä, äiti kertoo.

Julianon pitäisi päästä pian kotiin, missä äidin seuraavana tavoitteena on saada poika syömään ensimmäistä kertaa viikkoon. Hän toivoo myös, että ihmiset ymmärtäisivät, kuinka helposti herpes voi oikein tarttua – ja keneltä tahansa.

– Ainoa, mitä voin sanoa, on, että ole varovainen. Se voi olla kuka tahansa; paras kaverisi, siskosi, veljesi, äitisi. Se voi olla kuka tahansa, äiti toteaa ja muistuttaa lisäksi käsien pesun tärkeydestä.

Lähteet: Wric, KFVS

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme