Mainos
Mainos

Voiko syöpä olla tulevaisuudessa pelkkä krooninen sairaus? Tällaisia ovat syövän uudet hoitomuodot

Täsmälääkkeet vaikuttavat vain yhteen syöpään tai syövän alaryhmään. Huomenta Suomessa 21.3.2017 vieraili Docratesin johtava ylilääkäri Tom Wiklund.

Syöpätutkimus etenee jatkuvasti. Myös syöpälääkkeet ovat vuosien varrella kehittyneet.

– Kehitys voidaan jakaa kahteen osaan. On niin sanottuja täsmälääkkeitä, ja isoonkin  potilasryhmään vaikuttavia, niin sanottuja immuno-onkologisia, uusia lääkkeitä, Docratesin johtava ylilääkäri Tom Wiklund kuvaa.

Immuno-onkologiassa herätetään ihmisen oma vastustuskyky taistelemaan syöpää vastaan. Täsmälääke puolestaan vaikuttaa vain yhteen tiettyyn syöpään tai syövän alaryhmään.

– Vaikutus perustuu siihen, että syövässä on jokin häiriö, monesti geenihäiriö, ja pystytään täsmällisesti vaikuttamaan tähän häiriöön.

Ennen lääkityksen aloittamista on tehdään testejä syöpäkudoksesta.

Voiko syöpä olla tulevaisuudessa "vain" krooninen sairaus? Mitä hyötyä lääketutkimuksesta on? Paljonko uusia lääkkeitä käytetään Suomessa? Katso video ylhäältä. 

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme