Mainos
Mainos

Yksi sadasta ihmisestä kärsii seksin kivuliaasta sivuvaikutuksesta – oletko yksi heistä?

Vaikka seksin aiheuttama pääkipu on luultavasti harmiton vaiva, lääkärissä käynti kannattaa silti.

Jos kärsit orgasmin jälkeen kammottavasta pääkivusta, et ole yksin! Yksi sadasta ihmisestä kärsii niin sanotuista ”seksipäänsäryistä”. Se iskee ennen orgasmia, sen aikana tai sen jälkeen. Kansankielellä tilaa kutsutaan myös nimellä orgasmipäänsärky.

Seksipäänsärkyä kutsutaan myös nimellä coital cephalalgia.

Mayo Clinic -klinikan mukaan seksipäänsärkyjä on kahdenlaisia: toinen on tylppä pään ja niskan kipu, joka pahenee seksuaalisen kiihottumisen lisääntyessä; toinen on yllättävä, vakava, sykkivä pääkipu, joka iskee juuri ennen orgasmia.

Miehillä tila on yleisempi kuin naisilla. Magnesiumin puute tai alhainen verensokeri voivat myös liittyä seksin aiheuttamaan pääkipuun; myös aiemmat migreenit lisäävät riskiä.

Luultavasti harmiton

Kipu voi olla lievä tai äärimmäisen vakava, kertoo Huffington Post. Se voi pahentua potilaan seistessä.  Kivun voi kokea myös vain kerran elämässään, vaikka joillakin ihmisillä niitä on usein.

Vaikka seksin aiheuttama pääkipu on luultavasti harmiton, käynti lääkärissä kannattaa silti. Kipu voi kertoa myös jostakin vakavasta, kuten halvauksesta, aivojen valtimon pullistumasta tai sisäisestä verenvuodosta. Jos kipuun liittyy pitkään kestäviä oireita kuten oksentelua, tajunnan menetystä, niskan jäykkyyttä tai neurologisia oireita, on syytä mennä lääkäriin.

***

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme