Mainos
Mainos

1.9. Kasvistapaksia

Marinoidut paprikat ja munakoisot

  • 5 paprikaa
  • 3 dl öljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl balsamicoa
  • 2 valkosipulin kynttä halkaistuna
  • tuoretta timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria

Pese paprikat nopeasti kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin. Halkaise ne ja poista siemenet. Hiero paprikoiden pintaan hieman oliiviöljyä ja paahda niitä 250 asteisessa uunissa kunnes pinta tummuu.

Nosta kuumat paprikat kulhoon ja peitä se kelmulla. Anna jäähtyä hetki ja kuori paprikat. Kaada marinadi päälle ja anna maustua vähintään yön yli.

Munakoiso

  • 2 munakoisoa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl sokeria muuten kts. Paprikat

Huuhtele munakoisot hyvin ja leikkaa niistä noin puolen sentin paksuisia viipaleita. Levitä ne pellille ja ripottele pinnoille suolaa ja sokeria. ’Itketä’ munakoisoja noin puoli tuntia.

Kuumenna parilapannu kuumaksi ja grillaa viipaleisiin kauniit raidat molemmin puolin. Jäähdytä ja lisää ne marinadiin kuten paprikatkin.

Marinoidut valkosipulit

  • 8 valkosipulia
  • 2 dl öljyä
  • rosmariinia kokonaisia pippureita
  • 2 kuivattua chiliä
  • suolaa

Keitä kuorittuja valkosipulin kynsiä pari minuuttia kiehuvassa vedessä ja jäähdytä ne. Sekoita keskenään öljy, rosmariini, chili, pippurit sekä ripaus suolaa. Lisää valkosipulit joukkoon ja anna maustua pari päivää.

Resepti: Alex Nurmi / Ruokala

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot