Mainos
Mainos

11.6.2004 Kesän grillimenu

Grillimakkaroita

Grillattua makkaraa ja varhaiskaalia paprikaketsupin kera (4 annosta)

Makkarat:

  • 4 marquis-makkaraa
  • 4 bratwurst makkaraa
  • tai
  • 4 lammasmakkaraa
  • 400g lenkkimakkaraa

Osta kaupasta erilaisia makkaroita ja grillaa ne kypsiksi.

Paistettua varhaiskaalia:

  • 1 varhaiskaali
  • 3 kevät sipulia
  • voita ja öljyä
  • suolaa ja pippuria
  • sokeria

Leikkaa varhaiskaali lohkoiksi ja hienonna sipulit. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Lisää pannulle kaalilohkot ja paista hetki. Lisää pannulle sipulit, sekoita ja hauduta hetki.

Paprikaketsuppi:

  • 2 paprika
  • 2 tl sokeria
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 keltuaista
  • 1 dl rypsiöljyä
  • suolaa
  • chilijauhetta

Paahda paprikat tummiksi uunissa tai grillissä. Kuori ne ja poista siemenkota. Hienonna paprikan hedelmäliha tehosekoittimessa ja lisää joukkoon keltuaiset, sokeri, punaviinietikka sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi seokseen öljy ohuena nauhana. Tarjoile makkaroiden ja kaalin lisäkkeenä.

Marenkia, mansikoita ja suklaakastiketta (4 annosta)

  • 3 dl mansikoita
  • 2 valkuaista
  • 6 rkl tomusokeria
  • 1 appelsiini
  • 2 dl suklaakastiketta (valmis)
  • 2 dl kermaa löysänä vaahtona

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää hiljalleen joukkoon tomusokeri. Levitä vaahto leivinpaperin päälle ohueksi levyksi ja kypsennä uunissa 100 asteessa noin tunti. Jäähdytä. Lohko mansikat ja purista joukkoon appelsiinin mehu ja hieman raastettua appelsiininkuorta. Murra marenki paloiksi tarjoiluastiaan ja lisää päälle mansikkalohkot. Lusikoi mansikoille kermavaahtoa ja viimeistele jälkiruoka suklaakastikkeella. (Voit käyttää jälkiruoassa myös valmiita pikkumarenkeja tai marenkilevyjä.)

Resepti: Jyrki Sukula / Ruokala

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme