Mainos
Mainos

11.6. Kirsikkapannukakku ja kirsikkasemifreddo

Kirsikkapannukakku

  • 1 l kirsikoita ilman kiviä
  • 100 g margariinia
  • 4-4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl fruisana-hedelmäsokeria
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 dl kevytmaitoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

Sulata margariini ja sekoita se kermaviilin ja maidon kanssa kulhossa, lisää vaniljasokeri ja ripaus suolaa. Vatkaa munat ja hedelmäsokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon. Lisää vehnäjauhot ja niiden joukkoon sekoitettu leivinjauhe. Leivitä kirsikat voideltuun ja jauhotettuun pyöreään irtopohjavuokaan ja kaada taikina päälle. Paista 170 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Tarjoile semifreddon kera.

Kirsikkasemifreddo

  • 4 valkuaista
  • 4 keltuaista
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl fruisana-hedelmäsokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kirsikkahilloa tai -marmeladia

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi vaniljasokerin joukkoon ja sekoita joukkoon ranskankerma. Yhdistä edelliseen keltuais-sokerivaahto. Sekoita joukkoon kirsikkahillo. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele se massaan. Kaada massa vuokaan ja pakasta. Tarjoile kirsikkapannukakun kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi ja Tommi Vasankari

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot