Mainos
Mainos

13.5.2003 Yrttibroilerit

Ihanan aamun tiistain teemana on puutarha. Keittiössä mukana pari tämän kevään kirjaa; Oman puutarhan herkut (Tiina Koivunen, Marita Suontausta), kustantaja Gummerus ja Makujen maailma Puutarhasta pöytään (Sonja Blåberg, Kaisa Torkkeli), kustantaja Weilin+Göös. Puutarhasta pöytään -teos täydentää Makujen maailma Viherkeittiön-sarjan jo aiemmin ilmestyneitä tietokirjoja Yrtit ja Keittiöpuutarha. Puutarhasta pöytään on suunniteltu jokaiselle, joka halua lisätä kasvisten käyttöä ruoanvalmistuksessa ja keventää ruokavaliotaan. Kirja on iso ja sisältää yli 200 reseptiä. Ohjeet on ryhmitelty peruskeittokirjan tyyliin alku- ja pikkuruuat, salaatit, keitot jne. ja joka aukeamalla on upea kuva yhdestä tai useammasta ohjeesta. Oman puutarhan herkut on pieni näppärä kirja, joka antaa kotipuutarhurille kasvukauden mukaan lyhyitä ohjeita tyyliin: Miten aloitan? Mikä lajike?. Missä viihtyy? Miten hoidan? Käyttö jne. Ja kullekin kasvukaudelle on oma menyynsä ja muutama ruokaohje. Kirja antaa aloittelijalle hyviä neuvoja niin kotipuutarhaan kuin keittöön. Mutta myös kokeneempi kasvisten viljelijä löytää helposti ja lyhyesti neuvot esim. (puna- ja keltajuurikas) Ongelmia! Viileys tai kuivuus edistävät kukkimista. Liika typpilannoitus voi aiheuttaa nitraatin kertymistä. Kirpat.

Yrttibroilerit


(ohje kirjasta Oman puutarhan herkut)

4 marinoimatonta broilerin rintafileetä
n. 2 dl silputtuja yrttejä (esim. basilikaa, persiljaa, rakunaa)
2 rkl vahva juustoraastetta
n. 2 rkl hyvää öljyä
1/2 tl pippurirouhetta
1/2 tl suolaa

1 rkl makeaa soijakastiketta (esim. Ketjap manis)
1 rkl vettä
1 tl pippurirouhetta

1. Hiero ensin yrttisilpun joukkoon juustoraaste, öljy, suola ja pippuri tasaiseksi tahnaksi. 2. Leikkaa syvä viilto joka fileen reunaan ja täytä taskut yrttitahnalla. Sulje tarvittaessa cocktailtikulla. 3. Sekoita soijakastikkeen joukkoon muut aineet ja sivele seos fileiden pintan. Paista täytetyt fileet nopeasti pannulla kauniin ruskeaksi. Nosta fileet uunivuokaan. Huuhtele pannu tilkalla vettä ja kaada neste fileiden seuraan. Peitä vuoka foliolla tai kannella ja kypsennä 200 asteessa uunissa noin 10 minuuttia. Voit hauduttaa fileet myös pannulla kannen alla. Tarjoa sisäkkeeksi salaattia ja yrttiperunoita. Osta pussillinen pakastelohkoperunoita ja kypsennä ne pakkauksen ohjeen mukaan. Ripottele kypsien perunoiden päälle tuoretta yrttislppua.


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme