Mainos
Mainos

15.5. Pähkinäinen katkarapusalaatti ja pesto-oliivipanini

Pähkinäinen katkarapusalaatti ja pesto-oliivipanini

  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 nippu parsaa
  • 4-6 tomaattia
  • 50 g hasselpähkinöitä
  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 punasipuli
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • suolaa
  • valkopippuria
  • valkosipulia
  • 2 ruukkua rapeaa salaattia

Kuori ja keitä parsat napakan kypsiksi. Jäähdytä ja paloittele ne. Lohko tomaatit. Paahda pähkinät pannulla varovasti niin, etteivät ne pala. Sekoita majoneesin joukkoon sitruunamehu, hienonnettu punasipuli ja valkosipuli, tilli sekä katkaravut. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Revi salaatti haarukkapaloiksi ja levitä salaattivadille. Lisää salaatille paloiteltu parsa, tomaattilohkot ja pähkinät. Lusikoi päälle katkarapu-majoneesi seos ja tarjoile pesto-oliivipaninin kera.

Pesto-oliivipanini

  • 1 patonki
  • 0,5-1 dl pestokastiketta
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • mustapippuria

Leikkaa patonki puoliksi ja halkaise molemmat puoliskot keskeltä niin, että toinen reuna jää vielä kiinni. Hienonna oliivit ja tomaatit veitsellä hienoksi ja mausta mustapippurilla. Sivele pestokastiketta patonkien väliin ja levitä päälle oliivi-tomaattiseos. Sulje patonki ja paista voileipägrillissä rapean meheväksi. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile salaatin kanssa.

Resepti: Alex Nurmi

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot