Mainos
Mainos

17.12.2003 Bosnialaisia jouluherkkuja

Vieraana bosnialainen Slavica Tadic kertomassa bosnialaisista jouluruuista.

"Tassut"

280 g voita
200 g sokeria
1 muna
140 g saksanpähkinöitä jauhettuna
350 g vehnäjauhoja
pölysokeria
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
2. Sekoita ensin joukkoon jauhetut saksanpähkinät ja sen jälkeen jauhot.
3. Ota taikinasta sopivan kokoisia nokareita, pyörittele ne käsissä palloiksi ja painele metallisiin pikkuvuokiin. Myös pienikoloiset silikonivuuat sopivat tassujen paistoon.
4. Paista 175 asteessa pieniä n. 15 min. suurempia 20-23 min.
5. Kopauta jäähtyneet leivonnaiset irti vuuista ja hunnuta ne siivilän läpi tomusokerilla.

Taikinoitu possunfilee

300-400 g:n porsaan sisäfilee
mustapippuria
paistamiseen öljyä
suolaa
(vegetaa)

täyte:

250 g herkkusieniä
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
nokare voita
2 rkl hienonnettua persiljaa
2 rkl tuoreita timjaminlehtiä
2 rkl smetanaa
1 muna
4-6 salaatinlehteä

voiteluun:

1 keltuainen
500 g voitaikinalevyjä + 100-200 g voitaikinalevyä koristeluun

1. Pyyhi filee ja hiero pintaan pippuria. Ruskista filee joka puolelta öljyssä pannussa. Mausta suolalla ja vegetalla (bosnialainen kuivatuista juureksista tehty jauhe). Anna fileen jäähtyä.
2. Hienonna sipulit ja valkosipuli. Pilko sienet. Erota munan keltuainen ja valkuainen.
3. Kuullota sipuli voissa. Lisää sienet, valkosipuli ja yrtit. Anna paistua hetki.
4. Sekoita joukkoon smetana ja keltuainen. Anna jäähtyä.
5. Kostutaa taikinalevyjen reunat vedellä ja aseta ne hiukan päällekkäin ja paina kaulimella tiiviisti yhteen.
6. Kauli taikina ohueksi levyksi. Voitele reunat valkuaisella.
7. Astettele salaatinlehdet taikinalevyn päälle. Levitä sienitäyte lehtien päälle ja nosta filee täytteelle. Kääri taikina varovasti fileen ympärille niin, että liitoskohta tulee alapuolelle. Painele myös taikina umpeen rullan päissä.
8. Tee koristeeksi pintaan esim. joulukuusi, kiekuroita, piparkakkumuotilla otettuja kuvia tms. Nosta koristeet valkuaisella sipaistun rullan päälle. Voitele keltuaisella.
9. Paista ensin 5 min. 250 asteessa ja sitten 30 min. 200 asteessa uunin alaritilätasolla. Leikkaa viipaleiksi vähän jäähtyneenä.


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot