Mainos
Mainos

17.12. Vinkkejä joulusiivoukseen

On mukavaa viettää joulua siistissä kodissa. Monelle osa joulun valmistelua onkin kodin siivoaminen. Monelle siivous on kuitenkin juuri se asia, joka kiristää pinnan aaton lähestyessä äärimmilleen. Raivopäänä huutavasta perheenäidistä on joulumieli yhtä kaukana kuin palmu korvatunturilta.

Alla vinkkejä joulusiivoukseen helpottamiseen:

  • Siivoa se minkä siivoat kunnon välineillä. Ne kannatttaa hankkia muutenkin. Mikrokuituliinat ovat nykysiivouksen parhaita apuvälineitä.
  • Älä liiottele. Jos et aio viettää joulua komerossa, älä siivoa sitä.
  • Mieti mistä oma joulusi syntyy: puhdas sauna, puhdas vessa, perussiistiminen ja puhtaat liinavaatteet tuovat joulun vaikka jokaista nurkkaa ei olisikaan kuurattu.
  • On yksi paikka joka kannattaa siivota: keittiö. Raivaa ja putsaa kylmäsäilytystilat, sillä niille on jouluna käyttöä!
  • Siivouksen jakaminen. Ota perhe mukaan siivoamiseen. Pienikin lapsi osaa järjestellä omat lelut paikoilleen. Ja jos teini on sitä mieltä että hänen huoneeseensa joulu tulee vaikkei lattioita olisikaan kuurattu, niin usko lastasi: hän on aivan oikeassa.
  • Jouluna poltellaan kynttilöitä ja ollaan muutenkin paljon hämyisässä valossa. Jokainen nurkka ja pölyhiukkanen ei edes näy. Satsaa joulusiivouksen sijasta kevätsiivoukseen. Kevätaurinko paljastaa pölyt paljon pahemmin kuin jouluinen kynttilä!
  • Muista että siivouspalveluita voi myös ostaa. Täksi jouluksi et ehkä enää ehdi siivoojaa saada, mutta jos tänäkin vuonna pinna tarpeettomasti kiristyy, tilaa ensi vuonna siivooja!

Joulukalenterin joulusiivousvinkit antoi Marttaliitosta Leena-Sisko Vanhatalo.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme