Mainos
Mainos

18.1 Allin kakku ja vaniljasiirappi

Allin kakku

  • 200 g voita
  • 1,25 dl sokeria
  • 4-5 kananmunaa
  • 1,25 dl sokeria
  • 1,75 dl vehnäjauhoja
  • 1,25 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 25 g hienonnettua mantelia
  • 1-2 tl vaniljasokeria

Voitele ja korppujauhota huolellisesti kakkuvuoka. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa ensin kananmunat sellaisenaan ja sitten sokerin kanssa vaahdoksi. Yhdistä munavaahto voivaahtoon pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään ja lisää hiljalleen joukkoon. Mausta taikina jauhetulla mantelilla ja vaniljasokerilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 180 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä vuoastaan.

Vaniljasiirappi

  • 5 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • (sitruunan mehu)

Mittaa kaikki aineet kattilaan, vaniljatanko halkaistuna. Keitä hiljalleen poreillen, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Vaniljasiirapilla saat kostutettua hieman kuivahtaneekin kahvikakun meheväksi!

Reseptit: Teresa Välimäki /Ruokala

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot