Mainos
Mainos

19.12. Pipari-possunoisetit ja bataattivuoka

Pipari-possunoisetit

  • n. 150-200 g per syöjä maustamatonta porsaan sisäfileetä
  • suolaa
  • 2 dl murskattua piparkakkumurua
  • 2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 0,5 appelsiinin mehu
  • loraus ruokaöljyä
  • suolaa

Leikkaa porsaansisäfilee noin 3-4 cm paksuisiksi siivuiksi. Ripottele suolaa fileepalojen päälle. Murskaa piparkakut ja lisää piparimurun joukkoon raastettu inkivääri, hienonnetut valkosipulinkynnet, appelsiinin raastettu kuori, appelsiinin mehu, loraus ruokaöljyä ja hieman suolaa. Sekoita tahnaksi. Pyöritä porsaanfilee palat tahnassa ja paista pannulla tai uunissa kypsiksi.

Bataattivuoka

  • n. 2 kg bataattia
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • Kuorrutus:
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 dl korppujauhoa
  • 0,5 dl sulatettua voita

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatit. Keitä ne kypsiksi. Soseuta kypsät palat sauvasekoittimella. Sekoita bataattipyreen joukkoon kookosmaito, kananmunat ja mausta suolalla ja kanelilla. Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset keskenään ja levitä vuoan päälle. Paista vuokaa noin 45 min. Ja annan sen jäähtyä hieman ja tasaaantua ennen tarjoilua.

Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot