Mainos
Mainos

19.3 Tapenade ja frittianjovis

Tapenade

Vekkuli pikkupala Provencesta: oliivi-kapristahna, joka tarjoillaan paahdettujen patonkiviipaleiden päällä.

  • 150 g mustia kivettömiä oliiveja
  • 2-3 anjovisfileetä
  • 100 g kaprista
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sitruunamehua
  • mustapippuria
  • persiljaa
  • tarjolle patonkia

Silppua oliivit pieneksi silpuksi veitsellä ja laita monitoimikoneen leikkuriin. Lisää anjovis ja kapris. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljy nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla. Sivele tapenademassaa leivän paloille. Koristele tapenadella päällystetyt leipäpalat persiljalla.

Friteeratut salviasardellit

  • 20 sardellia (tölkistä) tai anjovista
  • 20 tuoreen salvian lehteä

Valuta sardellit hyvin ja kuivaa paperilla. Aseta jokaisen sardellin pintaan salvian lehti. Kasta frittitaikinaan ja friteeraa kuumassa öljyssä kunnes pinta on rapea.

Frittitaikina

  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 3/4 dl leivinjauhetta
  • 1 plo vichyä (vajaa)
  • 1 tl tabascoa
  • ripaus mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Seos saa olla melko notkeaa.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot