Mainos
Mainos

2.2 Runebergintortut

Runebergintortut

  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 150 g pehmeää voita
  • 2 munaa
  • 1 dl jauhettuja manteleita
  • 1 dl piparimuruja
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • kostutukseen:
  • 1 dl vettä
  • 1 dl punssia
  • koristeluun:
  • 1,5 dl vadelmahilloa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua tai vettä

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan seosta vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin vuokiin. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n.15 minuuttia.

Anna torttujen jäähtyä ennen kuin kumoat ne vuoista. Kostuta tortut vesi-punssiseoksella. Tee vadelmahillosta tortun päälle hillosilmä. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrute. Pursota kuorrutetta hillosilmän ympärille.

Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot