Mainos
Mainos

20.10.2003 Silakkaa ja piparjuurta lohkoperunoiden kera

noin 400 g etikkapunajuuria
1 prk kermaviiliä
2-3 rkl piparjuuritahnaa
suolaa

1. Soseuta kaikki aineet monitoimikoneessa.
2. Tarkista maku ja tarjoa lohkoperunoiden ja paistetun kalan kanssa.

800 g yleisperunoita
1 rkl öljyä suolaa

1. Pese perunat hyvin ja leikkaa ne lohkoiksi.
2. Pyöräytä perunalohkot öljyssä, ripottele pinnalle suolaa ja paista uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia.

Rucola-piparjuurisilakat

500 g silakkafileitä

4 dl vettä
1 dl etikkaa
1,5 rkl suolaa
1,5 rkl sokeria

1 ruukku rucolaa
1 dl oliiviöljyä
1/2 rkl sitruunamehua
1/2 rkl hunajaa
1/2 rkl piparjuurta raastettuna
suolaa ja pippuria

1. Poista silakkafileistä nahka ja selkäruoto.
2. Sekoita etikkaliemen aineet keskenään suuressa kulhossa. Upota silakkafileet liemeen. Anna liota jääkaapissa noin 5 tuntia, kunnes fileiden väri on vaalea. Valuta silakat hyvin. Sekoita kastikkeen aineet tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Sekoita tasainen kastike valutettujen silakkafileiden kanssa. Ripottele pinnalle rucolaa. Tarjoa perunoiden tai leivän kanssa.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme