Mainos
Mainos

20.12. Piparkakku-maitosuklaaterriini ja kirsikkakastike

Piparkakku-maitosuklaaterriini

  • 150 g maitosuklaata
  • 6 piparkakkua
  • 0,5 dl sokeria
  • 3 munankeltuaista
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl ranskankermaa
  • 1 tl kanelia

Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon hienonnetut piparkakut. Sulata maitosuklaa miedossa lämmössä. Sekoita keltuais-piparkakkuvaahto maitosuklaan joukkoon. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää ranskankerma. Sekoita kermavaahtoseos varovasti suklaavaahtoon. Kaada massa kelmulla vuorattuun vuokaan ja jäädytä yön yli. Tarjoile kirsikkakastikkeen kanssa ja hienonna piparkakkua vielä koristeeksi lautaselle.

Kirsikkakastike

  • 1 prk säilöttyjä kirsikoita
  • 1 dl vettä
  • 1 tl perunajauhoja
  • 0,5 dl kirsikkalikööriä

Kaada kattilaan kirsikat sekä niiden liemi, vesi ja likööri. Anna kiehua muutaman minuutin ajan ja suurusta seos vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla. Jäähdytä kylmäksi ja tarjoile suklaaterriinin lisäkkeenä.

Reseptit: Alex Nurmi

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme