Mainos
Mainos

20.2 Gulassikeitto ja chilismetanaa

Gulassikeitto

  • 400 g porsaanlihasuikaleita
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • n. 1 l lihalientä
  • 1 prk säilöttyjä tomaatteja
  • 4 perunaa
  • 2 paprikaa
  • tilkka punaviinietikkaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori ja kuutioi perunat. Suikaloi paprika ja sipuli sekä hienonna valkosipulin kynnet. Lämmitä voi kattilassa ja lisää lihasuikaleet. Paista hetki ja lisää sipulit, paprikat, paprikajauhe sekä tomaattipyree. Kuullota hetki ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää lihaliemi, säilyketomaatit ja laakerinlehti. Anna poreilla noin 20 minuuttia. Lisää sitten kuutioidut perunat ja punaviinietikka. Hauduta vielä n. 20 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Chilismetana

  • 2 dl smetanaa
  • 2 rkl chilikastiketta
  • 1 tl paprikajauhetta

Vispaa smetanaa hetki, jotta se vaahtoutuu kevyesti, lisää mausteet ja sekoita. Lusikoi chilismetanaa keiton päälle ja tarjoile.

Resepti: Henri Alén

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot