Mainos
Mainos

20.2. Juustoinen borssikeitto ja pikalaskiaispullat

Juustoinen borssikeitto

  • 4 punajuurta
  • neljännes valkokaalia
  • 2 pientä sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 l vettä tai kasvislientä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 4 laakerinlehteä
  • 1 tl rakuunaa
  • 1-2 rkl hunajaa
  • suolaa
  • kokonaisia pippureita
  • 100 g valkosipulituorejuustoa

Kuori punajuuret, sipulit sekä porkkanat ja suikaloi ne. Suikaloi myös kaali. Kuullota suikaleita isossa kattilassa voin kera kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää neste sekä kaikki mausteet ja anna kiehua miedolla lämmöllä 25-35 minuuttia. Lisää joukkoon valkosipulituorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Koriste valmis keitto tuoreilla yrteillä ja lusikoi smetana päälle.

Pikalaskiaispullat

  • valmiita pikkupullia
  • 250 g maitorahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl lemon curd -sitruunatahnaa

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahkan joukkoon sokeri. Yhdistä kermavaahto rahkaan. Halkaise pullat. Levitä pullien väliin lemon curdia ja lusikoi päälle rahka-kermavaahtoa. Nosta hattu pullan päälle ja nautiskele!

Reseptit: Alex Nurmi

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot