Mainos
Mainos

21.12. Jääkellarilohi ja sinappimajoneesi

Jääkellarilohi

  • 1-2 kg tuoretta lohta (ei kirjolohta)
  • Liemi:
  • 2 l vettä
  • 200 g merisuolaa
  • 80-100 g sokeria
  • 1 tl kuminaa
  • 5-6 maustepippuria
  • tillinvarsia

Nypi lohesta selkäruodot pois. Valmista liemi kiehauttamalla vesi, suola, sokeri ja mausteet. Jäähdytä liemi. Pane kala, liemi ja tillinvarret astiaan ja aseta jotain painoksi lohen päälle. Tärkeää on, että lohi on kokonaan suolavedessä. Pane kala kylmään (nolla asteiseen) jääkaapiin vähintään 4 päiväksi. Leikkaa lohesta vajaan sentin paksuisia siivuja, jotka voit tarjota vaikka Rostenin mainion Jurmo-leivän ja sinappimajoneesin kanssa.

Sinappimajoneesi

  • 1-2 kg tuoretta lohta (ei kirjolohta)
  • Liemi:
  • 2 l vettä
  • 200 g merisuolaa
  • 80-100 g sokeria
  • 1 tl kuminaa
  • 5-6 maustepippuria
  • tillinvarsia

Sekoita ainekset keskenään ja tarjoile jääkellarinlohen kanssa.

Reseptit: Antti Vahtera

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot