Mainos
Mainos

22.10. Parapähkinä-linssimuhennos ja gluteeniton mausteleipä

Parapähkinä-linssimuhennos

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipuli
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl chilijauhetta
  • suolaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 dl kasvislientä
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 100 g Reilunkaupan parapähkinä-aprikoosisekoitusta
  • Reilunkaupan täysjyväriisiä tarjolle

Hienonna sipulit. Kuullota niitä ja mausteita tilkassa öljyä hetki. Lisää nesteet, linssit ja parapähkinä-aprikoosisekoitus. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20-30 min. Lisää halutessasi suolaa oman maun mukaan. Tarjolle täysjyväriisiä.

Mausteleipä

  • 3 dl riisijauhoa
  • 2 dl reilunkaupan quinoajauhoa
  • 1 pussi kuivahiivaa (n. 11 g)
  • 2 tl jeeraa
  • 1 tl fenkolia
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl kurkumaa
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 4,5 dl lämpöistä vettä
  • 0,5 dl öljyä
  • 1 dl Reilunkaupan cashewpähkinöitä hieman murskattuna
  • Reilunkaupan hunajaa voiteluun

Sekoita kuivataineet ja mausteet keskenään. Lisää lämmin vesi ja vaivaa taikinaksi. Lisää sekaan pikkuhiljaa öljyä ja cashewpähkinäpaloja. Jätä taikina nousemaan liinan alle puoleksi tunniksi. Vaivaa taikinasta leipävuokaan sopiva malli ja nosta vuokaan. Voitele pinta hunajalla. Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 min.

Reseptit: Alex Nurmi

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme