Mainos
Mainos

22.9. Uunilohta ja couscousia

Uunilohi

  • 700 g pala lohta 
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • hieman voita

Mausta lohi jauhetulla merisuolalla ja pippurilla. Nosta se voideltuun uunivuokaan ja leikkaa puolet sitruunasta viipaleiksi ja asettele ne kalan päälle. Paista lohta 180 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.

Minttutsatsiki

  • 5 dl ruoka jogurttia (valutettuna n. 3 dl) 
  • puolikas kurkku
  • 2 tl kuivattua minttua
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria

Raasta kurkku raastimen karkealla osalla, Painele raaste siivilässä hieman kuivemmaksi. Sekoita kurkku ja valutettu jogurtti. Mausta sitruunamehulla, mintulla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua noin 30 minuuttia. Tarjoile kalan seuralaisena.

Couscous

  • 1 porkkana
  • 1 pieni sipuli
  • 5 dl couscous ryynejä
  • 5 dl kanalientä
  • tilkka öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuli- ja porkkanakuutiot kattilassa tilkassa öljyä ja lisää kanaliemi. Kun liemi kiehuu, lisää couscous- ryynit. Nosta kattila hellalta ja peitä kelmulla. Anna couscousin turvota viisi minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Reseptit: Alex Nurmi/Ruokala

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme