Mainos
Mainos

23.2 Tomaatti-tonnikalapizza

Pizzapohja

  • 1,5 dl vettä
  • 20 g hiivaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 dl vehnäjauhoja

Tonnikala-tomaattikastike

  • 1 prk tomaattimurskaa (n. 400 g)
  • 1 tölkki tonnikalaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 0,5 dl tomaattipyreetä
  • tilkka oliiviöljyä
  • tuoretta basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 prk anjovisfileitä
  • kivettömiä oliiveja
  • 150 g juustoraastetta

Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola sekä öljy ja jauhoja vähitellen. Vaivaa taikina koneella tai käsin kiinteäksi ja sileäksi. Anna kohota liinan alla noin kaksin kertaiseksi. Kaulitse ohueksi pellille ja anna levätä vielä hetki.

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli pannulla öljyssä tomaattipyreen kera. Lisää tomaattimurska ja tonnikala. Anna hautua 20 minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettu basilika, suolaa ja mustapippuria.

Levitä kastike pizzapohjalle. Nostele vielä anjovisfileet ja oliivit pizzan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Resepti: Henri Alén

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot