Mainos
Mainos

24.11. Uunipossua, yrttivoi ja Hasselbackan perunat

Uunipossua, yrttivoi ja Hasselbackan perunat

  • 1 kg porsaan ulkofileetä
  • 1 ruukkubasilika
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 punainen tuore chili
  • suolaa
  • pippuria

Puhdista filee kalvoista. Kuumenna paistinpannu ja paista fileeseen kauttaaltaan kaunis väri.

Mausta filee suolalla ja pippurilla. Hienonna basilika, valkosipuli, sekä chili ja hiero mausteet fileen pintaan. (Säästä yrttiseosta n. 1rkl maustevoita varten).

Anna maustua 15 minuuttia, nosta filee uunivuokaan ja kypsennä 175 asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.

Peitä uunivuoka foliolla ja anna lihan vetäytyä 5 minuuttia.

Yrttivoi

  • 100 g voita
  • 1-2 rkl yrttiseosta
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Anna voin pehmetä huoneenlämpöiseksi. Hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota se pehmeäksi.

Lisää etikka ja hauduta vielä hetki.

Sekoita jäähtynyt sipuli, voi sekä yrttiseos keskenään ja muotoile kelmun avulla tanko. Pakasta.

Leikkaa kovettuneesta voista viipaleita ja tarjoa possunfileen kanssa.

Hasselbackan perunat

  • 8 keskikokoista perunaa
  • suolaa
  • muskottia
  • voita

Kuori perunat ja leikkaa viiltoja vieri viereen niin, että viipaleet jäävät alaosastaan toisiinsa kiinni.

Ripottele suola ja muskotti perunan päälle ja laita pinnalle vielä nokare voita.

Nosta perunat uunivuokaan possun fileen kanssa ja kypsennä 175 asteisessa uunissa 50-60 min.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme