Mainos
Mainos

25.11.2003 Kuha-tatti-pinaattipasta ja mansikka-appelsiinisalaatti

n. 300 g kuhafileitä tai pakastekalaa
1,5 - 2 dl pakastettuja tai n. 30 g kuivattuja herkku- tai muita vaaleita tatteja
150 g pakastepinaattia
2 salotti- tai 1 keltasipuli
2-3 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
2-3 rkl sitruunamehua
n. 1 dl pastankeitinlientä
0,5 -1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
parmesaaniraastetta

300-400 g nauha- tai kierrepastaa

1. Jos käytät kuivattuja tatteja, liota niitä haaleassa vedessä ainakin puoli tuntia. Purista kevyesti liotusliemi, paloittele ja lisää pannuun. Käytä liotusliemi kastikkeeseen.
2. Silppua sipulit. Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää joukkoon sipulisilput. Kuullota hetki.
3. Lisää paloitellut, tuoreena pakastetut tai esikäsitellyt herkkutatit jäisinä kuuman pannuun. Kuullottele hetken aikaa.
4. Lisää vähän sulanut pinaatti ja anna porista hetken aika.
5. Leikkaa sillä välin kuhasta kahdella viillolla pystyruotorivi pois ja leikkaa fileet poikittain parin cm:n suikaleiksi. Ripottele suikaleille vähän suolaa ja lisää palat paistokasariin. Kääntele varovasti. Mausta suolalla ja pippurilla.
6. Kaada joukkoon pastan keitinlientä. Kalapalojen kypsyminen kestää vain pari minuuttia. Kaada kypsä pasta paistokasariin tai kaada pasta isoon kulhoon ja sekoita kastike varovasti joukkoon (muista laittaa pasta kiehumaan ajoissa, kastike valmistuu nopeasti, ja tarkista pakkauksesta pastan kypsymisaika!). Tarjoa lisänä parmesaani- tai muuta juustoraastetta.

Mansikka-appelsiinisalaatti

2,5 appelsiinia
n. 0,5 l (pieni pussi) kotimaisia pakastemansikoita
puolikkaan appelsiinin mehu
1 rkl raastettua appelsiinin kuorta
(vähän hunajaa tai sokeria)
vähän joulupiparin muruja tai rouhittuja manteleita tai pähkinöitä
1 rkl tuoretta silputtua tai vajaa 1 tl kuivattua minttua

1. Kuori appelsiinit, lohko ja paloittele ne ja poista siemenet tai leikkaa kuori ja valkoinen osa pois, viipaloi ja paloittele. Nosta kulhoon.
2. Lisää joukkoon paloitellut vähän jäiset mansikat, appelsiininkuoriraaste sekä mehu ja tarvittaessa hunajaa tai sokeria makeudeksi.
3. Ripottele sekaan minttu, sekoita ja anna maustua kylmässä hetken aikaa.
4. Lisää salaatin pinnalle ennen tarjoilua vähän piparin muruja tai pähkinöitä tai tarjoa ne eri kulhosta.



Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme