Mainos
Mainos

26.11.2002 Kalaa foliossa

Mitä ongelmia on ikäihmisen ravitsemuksessa; aliravitsemus, ruokahaluttomuus, alipaino, ylipaino, lääkkeiden runsas käyttö, nestehukka, ummetus jne. Asiasta juttelemassa projektisuunnittelija Merja Suominen Vanhustyön Keskusliitosta.

Kalaa foliossa

1 suomustetu ja puhdistettu kuha tai muu kala tai 1 pkt pakastekalaa
ripaus suolaa
valkopippuria
1 ruukku tilliä
pala purjoa
vähän juoksevaa voimariinia tai muuta rasvaa
1. Mausta kala ja täytä vatsaontelo silputulla tillillä ja purjolla.
2. Nosta sopivan kokoinen folion pala uunipellille ja sipaise folion pinta rasvalla. Nosta täytetty kala folion keskelle ja tipauta päälle vähän rasvaa. Yhdistä folion reunat tiiviisti. Kypsennä uunissa 180-200 asteessa 20-30 minuuttia.
3. Avaa folio vasta pöydässä, niin herkulliset tuoksut eivät mene hukkaan. Tarjoa lisukkeeksi tuoretta tai kypsennettyä raastetta, muita kasviksia ja esim. mikorssa kypsennettyjä perunoita (4-5 perunaa/7-8 minuuttia, 2-3 perunaa/4-5 minuuttia. Valitse perunoiden kypsennykseen määrälle sopivan kokoinen astia tai kypsennä 1-2 perunaa talouspaperiin kietaistuna). Kun uuni on kuumana, siellä kypsyy mukavasti esim. ohrauuni- tai ruispuolukkapuuro. Puuro sopii yhtähyvin aamu- tai välipalaksi tai iltaruuaksi.

- Toim. Kati Nappa

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme