Mainos
Mainos

27.9. Sienisalaatti ja sienipikkelssi

Sienipikkelssi

  • 1 l kantarelleja, suppilovahveroita tms.
  • 1-2 sipulia
  • Liemi:
  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 0,5 dl viinietikkaa
  • 1,5 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • kokonaisia pippureita
  • laakerinlehti
  • suolaa

Yhdistä liemiainekset kattilassa ja kiehauta. Lisää sipulirenkaat sekä paloitellut sienet ja anna kiehahtaa. Kaada puhtaisiin keitettyihin säilykepurkkeihin ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari päivää.

Sienisalaatti

  • 5 dl (n. 350 g) sekasieniä
  • 1 pieni sipuli
  • 2 dl ranskankermaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 hapokas omena
  • tilkka valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • koristeeksi tuoretta persiljaa

Hienonna sienet ja sipuli. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi ja mausta ne etikkatilkalla. Yhdistä kaikki raaka-aineet ja tarkasta maku. Viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoile esimerkiksi hyvän ruisleivän päällä.

Resepti: Alex Nurmi / Ruokala

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme