Mainos
Mainos

28.11. Kukkakaali-kookoskeittoa ja hedelmäminestrone

Kukkakaali-kookoskeittoa

  • 1 iso kukkakaali (700g)
  • 1 peruna
  • 1 sipuli
  • 8 dl kanalientä
  • 2 dl kookoskermaa
  • voita tai öljyä
  • suolaa
  • valkopippuria

Kuori ja paloittele sipuli sekä peruna. Puhdista kukkakaali ja leikkaa se lohkoiksi.

Kuumenna voi tai öljytilkka kattilassa ja kuullota ainekset miedolla lämmöllä. Lisää kanaliemi sekä kookoskerma ja anna hautua noin 30 minuuttia.

Mausta keitto suolalla ja pippurilla ja soseuta se samettiseksi keitoksi. Viimeistele tuoreella korianterilla.

Hedelmäminestrone

  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 tähtianis
  • 1 sitruunanmehu
  • 2 appelsiini
  • 2 passionhedelmää
  • 2 omenaa
  • 2 kiivihedelmää

Mittaa kattilaan vesi, sokeri, tähtianis ja yhden sitruunan mehu. Kiehauta.

Kuori ja fileoi appelsiini. Kuori ja kuutioi myös omenat ja kiivit. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi sisus kulhoon. Sekoita joukkoon hedelmäkuutiot. Kaada päälle sokeriliemi ja anna maustua hetki jääkaapissa. Tarjoile jauhetulla kanelilla ja neilikalla maustetun kermavaahdon kera.

Reseptit: Henri Alén /Ruokala

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot