Mainos
Mainos

28.11. Poropasta ja ohrarieska

Poropasta

  • 100 g kylmäsavuporoa
  • pala purjosipulia
  • 200 g herkkusieniä
  • 4 dl ruokakermaa
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • suolaa
  • pippuria
  • tilkka ruokaöljyä
  • 400 g perhospastaa (farfalle)

Hienonna purjosipuli ja viipaloi herkkusienet. Kuullota sipulia ja sieniä tilkassa ruokaöljyä. Lisää rakuuna sekä kerma ja anna hautua hetki. Leikkaa kylmäsavuporo ohuiksi suikaleiksi ja lisää joukkoon. Hauduta vielä hetki ja tarkista maku. Tarjoile kypsän perhospastan kanssa.

Ohrarieska

  • n. 5 dl ohrajauhoja
  • 1 dl vehnäjauoja
  • 1,5 dl vettä
  • 1 dl maitoa
  • 50 g ranskankermaa
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl soodaa

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää nesteet hiljalleen koko ajan hyvin sekoittaen. Jaa valmis taikina kahteen osaan ja painele jauhotetuin käsin uunipellille kahdeksi pyöreäksi rieskaksi. Pistele haarukalla pintaan reikiä ja paista 250 asteisessa uunissa 20-30 minuutin ajan.

Reseptit: Alex Nurmi

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot