Mainos
Mainos

28.2. Läskisoosi ja karpalovispipuuro

Läskisoosi

  • 400 g siankylkeä viipaleina
  • 100 g possun savukylkeä
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl vettä tai lihalientä
  • suolaa
  • maustepippuria

Leikkaa siankylki ja savukylki suikaleiksi. Paista siankylki- ja savukylkisuikaleet pannussa kullan ruskeiksi. Nosta lihat pois ja ruskista jauhot jäljelle jääneessä rasvassa. Lisää hienonnettu sipuli sekä mausteet ja kaada neste pannuun. Lisää sen jälkeen lihat takaisin pannulle ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 30-45 minuuttia. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Karpalovispipuuro

  • 8 dl vettä
  • 4 dl karpaloita
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl mannasuurimoita
  • 0,5 tl suolaa

Kiehauta vesi ja lisää sokeri sekä marjat ja anna kiehua n. 10 minuuttia. Siivilöi halutessasi liemestä marjan kuoret pois. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 minuuttia. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa puuro sähkövatkaimella voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi.

Reseptit: Alex Nurmi

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot