Mainos
Mainos

28.4. Mitä Pionin pihoille kuuluu?

Kattopuutarha linnunpönttöön. Kavalkadi aiemmin kunnostamistamme pihoista kaikessa kukoistuksessaan. Varmoja kevään merkkejä on kaksi: linnut palaavat pesilleen ja Pioni televisioruutuun. Linnut ovat kulkeneet niin kauan kuin muistia riittää; Pioni puolestaan aloittaa nyt viidennen tuotantokautensa.

Tämän kevään ensimmäisessä ohjelmassamme yhdistämme nämä asiat käsittelemällä aihetta, johon emme olekaan toistaiseksi kajonneet: kattopuutarhaa. Kaunistamme nimittäin valmiin linnunpöntön istuttamalla sen katolle mehikasveja, jotka ovat monessa paikassa hyvin monikäyttöisiä - etenkin kuivilla ja hiekkaisilla mailla. Niitä kastellaan hyvin niukasti.

Kattopuutarhan tekemiseen tarvitaan linnunpönttö (se voi olla joko tasa- tai pulpettikattoinen), pala noin sentin paksuista ja muutaman levyistä lautaa, muutama naula ja 2 kpl mehikasveja. Uskoisimme, että tämän rakennelman valmistaminen onnistuu ilman ohjeitakin, mutta tässä ne varmuuden vuoksi:

Laudasta sahataan neljä katon reunojen pituista pätkää. Ne kiinnitetään kattoon naulaamalla siten, että katolle jää noin 2 cm reunat. Mehikasvit istutetaan katolle ja tarvittaessa ohennetaan juuristoa, jotta ne mahtuvat niille tarkoitettuun tilaan - multaa ei tarvita ollenkaan. Kelpaa siinä lintujen söpöstellä!

Pääasiana on tällä kertaa kuitenkin katsaus muutamaan viime vuosina kunnostamaamme pihaan: miltä ne näyttävät, kun työstä on kulunut ainakin vuosi. Vierailimme pihoilla vuoden 2005 heinäkuussa.

(Pioni 28.4.2006)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme