Mainos
Mainos

3.4.2003 Kiinankaali-lihamakaronilaatikko

Ihanan aamun liikunta-aamussa jutellaan myös kuntoliikkujan ruokavaliosta.

Kiinankaali-lihamakaronilaatikko

300 g vähärasvaista tai broilerin jauhelihaa
1 sipuli
1/2 tl suolaa
pippurisekoitusta
5-6 dl tummaa makaronia
vettä, suolaa
n. 300 g kiinankaalia
2-3 rkl tuoretta silputtua tai 2 tl kuivattua timjamia
5-6 dl maitoa (rasvatonta)
3 munaa
ripaus suolaa
n.1 dl juustoraastetta (vähärasvaista)

1. Paahda jauheliha pannulla hienonnetun sipulin kanssa. Mausta kunnolla
2. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Huuhdo kiinankaali ja poista siitä kanta. Leikkaa kiinankaali ohuiksi suikaleiksi.
4. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito. Mausta ripauksella suolaa ja halutessasi yrteillä tai pippurilla.
5. Sipaise uunivuoka öljyllä. Levitä noin puolet makaronista vuoan pohjalle ja niiden päälle kiinankaalisuikaleet. Ripottele pinnalle timjami. Levitä jauhelihaseos kaalien päälle, makaronit niiden päälle ja kaada joukkoon munamaito. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 180-200 asteessa 40-45 minuuttia uunin alaritilätasolla. Tarjoa lisäksi tuoreita kasviksia ja leipää. Kiinankaalin asemesta voit käyttää muita noopeasti kypsyviä kasviksia kuten kesäkurpitsaa raasteena tai vähän sulaneita pakastevihanneksia.




Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Kiinankaali-lihamakaronilaatikko, 100 g (jauheliha 5 % ra.)

Ravintosisältö / 100 g:
Energia 0,48 MJ / 115 kcal
Prot. 8 g, hh 12 g, ra. 4 g

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme