Mainos
Mainos

30.3. Kalkkunakepakot satay ja papusalaattia

Kalkkunakepakot satay

  • 700 g kalkkunan rintafileetä
  • suolaa
  • Satay-kastike:
  • 1 dl maapähkinöitä
  • 2 rkl sokeria
  • 3 rkl soijaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0,5 dl kookosmaitoa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl suolaa

Leikkaa kalkkunan rintafilee ohuiksi viipaleiksi. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Kaada kastike viipaleille ja anna marinoitua tunti pari. Pujota kalkkunaviipaleet liotettuihin varrastikkuihin ja paista kypsiksi kuumassa öljyssä isossa paistinpannussa. Laita valmiit kepakot uunivuokaan, peitä foliolla ja pidä lämpiminä 50 asteisessa uunissa.

Papusalaatti

  • 400 g vihreitä pakastepapuja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ripaus sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Sulata pavut ja käytä ne nopeasti kiehuvassa vedessä. Sekoita öljyyn hienonnetut valkosipulinkynnet, inkivääri, viinietikka, sokeri, suola ja mustapippuri. Kaada kastike papujen päälle kulhoon, sekoita ja anna tekeytyä hetki. Tarjoile kalkkunakepakoiden kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme